Archive for AD stuff

GED 561

salam…

PROJECT 1 (INDIVIDUAL PROJECT)

•    MTV + Me
•    It’s a TV channel idntt for MTV that incorporates the MTV logo by any kind of art forms – live action, 2d, 3d, stop motion animation, photography & anything in between
•    Duration: 5”, 10”, 30”, 60”
•    You need to compose your own song – original song
•    You can dload MTV logo at : http://www.mtvasia/mtvme
•    Format: 352×288 PAL MOV / WMV – max 10mb


PROJECT 2 (MAJOR PROJECT)

•    TVC
•    Be in a group of 3
•    Local products / services
•    Duration : 15secs, 30 secs, 50 secs
•    Editing: Adobe Premiere + After effects only
•    Submission : DVD format
pembentangan untuk project 2 akan diadakan sejurus selepas cuti tahun baru cina.

butiran proposal
name of products/ services
duration
synopsis/ big idea
storyboard
TVC references

storyboard (mounted on a half-sized mounting board)
size – 10cm x 7.5cm
description – video, audio, action, SFX

Comments (7) »

dateline GED516

salam….

dear students…seperti yang dibincangkan, tarikh pembentangan untuk subjek GED 516 adalah seperti berikut:

9 februari 2009 – isnin – bilik tec – dari jam 9 pagi – 1 tghari.

grup yang terlibat – GPH3A, 3B, 3D, 3E

* grup 3C akan ada sesi pembentangan dengan puan ida hartini pada waktu kelas (jumaat – 13 februari) minggu yang sama.

 

pls take note yer…

p/s: grup GPH3B, sila tinggalkan 7 komen seperti yang saya dah instruct waktu kelas tadi. tq.

Comments (16) »

second call

second call for u students out there…
yerp u…
yes u…
ye laaaa awak yang duk baca entri ni la sape lagiii…

please give ur moral support for Putri Natya Shastra’s video music…yerp…the one that has been nominated in Anugerah Muzik Video Terbaik category. this MV is competing with ASWARA, another participant from uitm melaka, MIIM and UTAR. 

so please give them ur support by attending the event tomorrow at 8pm at Dewan Bankuet UPM. Puan Nik Atilla will be attending it tomorrow so come and join her beramai2. bukan senang nak g attend festival pelem oi…

attend jangan tak attend…

Leave a comment »

announcements

salam….

few announcements for my fellow students

  1. GED 561 ELECTRONIC MEDIA AND APPLICATION II (part 4)
    Installation Day
    4th 5th November 2008 (Wednesday)
    9 – 4.50pm @ puan elyena’s

    Presentation Day
    5th 6th November 2008 (Thursday)
    9-5pm @ Lab II

    items required: video clips, cd/dvd with cover design

  2. GED 516 PROJECT MANAGEMENT AND PLANNING I (part 3)
    Presentation Day : 3 November 2008 (Monday)
    9.30 – 12pm @ SG 4 & SG 5

    items required : animatics, comp profile + stationery item, clean-up storyboard.
    pls bring ur own laptop.

  3. GED 113 DIGITAL TECHNOLOGY AND APPLICATION (part 3 – antar disiplin)
    submission date : 7 November 2008 (Friday)
    10 – 12pm @ pn elyena’s

    item required : CD/DVD

Comments (4) »

undangan jamuan aidilfitri

salam…

ketika blog ini ditulis, jam kat laptop dah menunjukkan 12.28 am 18 oktober 2008.

maka,
dengan sukacitanya saya ingin menjemput Tan Sri/ Dato/ Datin/ Tuan/ Puan/ Cik ke jamuan aidilfiri hari ini di rumah beralamat no.2, rumah pegawai MPK, jalan raya barat, klang bermula dari jam 12 tengahari sehingga petang. kehadiran anda semua sangat2 kami hargai.

untuk sesiapa yang memerlukan peta, sila ambil di sini untuk peta versi google earth atau sini untuk peta versi kad orang kawin.

terima kasih…

Leave a comment »

Format Practical Report – version 1.1

dear students..

setelah mendapat perkhabaran dari penyimpan mohor besar lecturer2 praktikal pasal report praktikal, kat sini saya nak bagitau lagi updated version of report ni.

1. report ni mesti dalam English.

2. report ni hanya u all buat selepas mendengar briefing dari lecturer naik sem nanti. sementara ni pls compile work2 dan jugak details yang korang kena sumbat kat dalam report tu nanti (pls cek entry yang lepas), so dat bile dah kena wat report tu, takde la u all terhegeh2 nak cari sumer2 benda tu. kalo terhegeh2 gak…siaple kena luku tak pepasal….

3. pastikan u all ade semua ini semasa nak wat presentation:
– report practical (A4 size)
– presentation slides (minimum performance: Powerpoint, maximum: any multimedia software(s) e.g Flash, After Effect). Major ingredients: Contents & creativity.
– CD or DVD of your works done during your practical session.
– borang2 yang telah diserahkan & your LOG BOOK.

4. sila fill in log book yang telah diberikan. kalau tak cukup boleh buat lampiran & compile skali kat log book tu. tak perlu datang ke skul nak amik log book baru.

ok sekian saje wat masa ini….kalo ade prob or tak faham jugak leh tanya saya or mana2 lecturer yang incharge practical.

jya..

Leave a comment »

PRACTICAL REPORT

salam…

guyz and galz…

presenting….

format-for-practical-report1

if there’s any uncertainty dun be hesitant to ask me…TQ

Comments (12) »