kenari sapa yang ‘l’angsat sangat ni?

di suatu petang yang basah lepas hujan yang sangat lebat, bertarikh 15 okt 2008, seorang pompuan yang berkira2 hendak balik ke klang dengan menaiki komuter telah menalipon sebanyak mungkin nombor teksi-teksi kenari yang ada dalam phonebook handphonenya utk menghantarnya ke stesen komuter yang agak2 berdekatan…ataupun agak2 bersesuaian dengan kehendak pemandu2 teksi berkenaan (maklumla…teksi2 jenis ni je yang boleh berleluasa dalam institusi pengajian tempat dia bekerja ni, jadi diorang ni agak “lemak” or demanding sket la dalam nak menentukan tempat2 yang penumpang nak pegi).

talipon punya talipon, semua tak available. cuma ada satu je nombo yang dia tak dail, dan nombo ni dia tak penah dail. jadi ini pertama kali dia dail nombo ni dan nak menggunakan servis pemandu teksi kenari ni. bile pompuan tu dail, alhamdulillah lekat (uh? lekat? len macam je munyiknye huahuahua). pompuan tu dah hepi satu macamlah. dia hepi sebab tak payah la menyusahkan suaminya meranduk trafik jem yang sangat massive kat klang tu semata2 nak jemput dia dari shah alam n lepas tu balik ke klang semula.

p = pompuan, kl = kenari ‘l’angsat

p  : assalamualaikum pakcik..
kl : ini bukan pakciklaa…
p  : oohh…sori2…dah ada kat mana ye sekarang?
kl : baru nak masuk uitm ni…
p  : oo, ye ke…
kl : hmmm…
p  : saya kat AD ni, kalau saya nak ke stesen komuter seksyen 19, boleh tak cik..?
(masa ni pompuan tu cakap “oppss..tersasul” dalam hati dia)
kl : hiisshhh…orang dah cakap kan…ini bukan pakcik laaaa…aduuuhhh teruk betoll!!!

PAP!! si kl tu terus letak talipon. pompuan tu tergamam. campur hangin. campur nak mengamuk terus. darah dah naik kat kepala. dia terus tekan butang hijau kat henponnya nak redial nombo tu balik. kedengaran “ini adalah pesanan perkhidmatan dari maxis..harap ma..” ok..kredit dia dah nazak. tak boleh buat call. terus angkat gagang telepon opis. tekan 0. teleponis aka operator takmenjawab. sume dah balik. hangin kat dalam badan pompuan tu blom nak kuar lagi. sendawa n kentut macam mana pun, hangin tetap satu badan jugak. last resort, dia tekan2 keypad henponnya, n setelah 182 huruf ditaip, dia pun hantar ke nombo tepon pemandu kenari ‘l’angsat berkenaan. sent.

moral of the story, jangan la amik kenari yang perangai macam khinzir keji ni..sapa2 tau nombo 0196477777 ni tolong gtau kenari ni nombo berapa..sebab pompuan tu macam nak membuat sesuatu yang boleh membuatkan drebar ‘l’angsat tu ingat sampai mati…hohoho…apakah itu?

tungguuu……

Advertisements

3 Responses so far »

  1. 1

    erma said,

    huhuhu.. klu sy angin gak stu bdn dpt ‘kl’cm tu.. hehehe.. biasalah aderlah sumthing yg x kena pd driver ‘kl’ tu…pasal pggl pakcik pun nak hangin….gilos tahap cipan tul…
    (p/s x pnh naik teksi ‘kl’

  2. 2

    nurnok! said,

    lawak sey ‘pakcik’ kenari bangsat (OPSSS!!!!) tu!!!!!!


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: